Ultimul focar de pestă porcină, lichidat: Ce măsuri au fost întreprinse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În scop de inspectare a focarului de pestă porcină africană și a zonelor de risc, un grup de specialişti ai ANSA, în frunte cu directorul general adjunct, Vsevolod Stamati s-a deplasat în satul Brătușeni și în localitățile adiacente acestuia.

La faţa locului s-a stabilit că din momentul notificării ultimului focar au fost întreprinse măsuri de însănătoșire care au inclus: monitorizarea zilnică a animalelor din zonele de restricție și supraveghere sanitar-veterinară, dezinfecție, funcționarea și menținerea posturilor și filtrelor sanitare la intrările și ieșirile din localitate.

Animalele – santinelă introduse în focar după 45 de zile nu au prezentat simptome de boală, testele de laborator la 7-14-21 de zile au fost negative. În baza celor menționate directorul Vsevolod Stamati a dispus ridicarea restricției sanitar-veterinare pe localitatea Brătușeni, confirmată și prin dispoziția președintelui raionului Edineț.

În aceiași zi directorul adjunct a participat la ședința Comisiei excepționale a raionului Edineț, unde s-au pus în discuție mai mule problem apărute în procesul lichidării focarului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...