Tânăr din Bălţi, bănuit de trafic de influenţă. A pretins 500 de euro pentru a influența eliberarea unui permis de conducere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr din Bălți a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție. Acesta, împreună cu o cunoștință, ar fi pretins și primit 500 de euro pentru a influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele teoretice și abilitățile practice ale unui elev. Totodată, pentru aceeași sumă de bani, cei doi ar fi “asigurat” eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria „C”.

În vederea acumulării materialului probator au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigație şi procesual-penale, în urma cărora tânărul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...