12:50:00 25.04.2024
Stiri

Audieri publice în Parlamentul European cu privire la încălcarea drepturilor civile ale lui Ilan Șor

Anticorupție 09.06.2017 13:50 Vizualizări1594 Autor: Ziarul National
Audieri publice în Parlamentul European cu privire la încălcarea drepturilor civile ale lui Ilan Șor


La Strasbourg, în incinta Parlamentului European, vor avea loc audieri şi discuţii cu privire la limitarea libertăţii şi încălcării drepturilor civile în R. Moldova ale primarului de Orhei și liderul „Partidului Șor”, Ilan Șor. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber.

Potrivit Marinei Tauber, audierile vor avea loc la 14 iunie curent, iar la eveniment vor participa reprezentanții a trei grupuri politice din cadrul Parlamentului European, jurnalişti, experţi şi reprezentanţi ai „Partidului Şor”. „Informaţiile privind organizarea acestui eveniment sunt publicate pe paginile mesagerului European şi a site-ului EUReporte.co”, a menționat vicepreședintele formațiunii.

De menționat că, ieri, 8 iunie, Tauber a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „Partidul Şor” a trimis o scrisoare Parlamentului European, prin care a solicitat intervenția promptă a instituţiilor europene în privința arestului de aproape un an al lui Ilan Șor, precum și limitarea drepturilor civile ale acestuia.

Cu o reacție a venit europarlamentarul Lorenzo Fontana, care este și membru al Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European. Acesta a trimis o scrisoare Parlamentului, Guvernului și Procuraturii Generale din R. Moldova, prin intermediul căreia a criticat situaţia cu privire la arestul de lungă durată a lui Ilan Şor, menţionând că problema încălcării drepturilor omului cu referire la primarul de Orhei sunt incluse pe agenda de discuţii în cadrul Parlamentului European.

Omul de afaceri Ilan Şor a fost arestat în data de 22 iunie 2016, fiind suspectat în cazul furtului de proporții din sistemul bancar. Acesta se află în continuare în arest la domiciliu, dar conform unei decizii a Curții Constituționale măsura de arest nu poate depăși 12 luni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md