Problema transnistreană discutată de viceprim-ministrul Bălan cu oficiali UE şi OSCE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a primit în audienţă Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski. Oficialii au trecut în revistă ultimele evoluții în procesul de reglementare transnistreană.

De asemenea, a fost menţionat sprijinului acordat de către Polonia Republicii Moldova în procesul de democratizare, dezvoltare socio-economică şi apropiere de Uniunea Europeană, precum și în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Vicepremierul Gheorghe Bălan i-a mulțumit diplomatului polonez pentru maniera dedicată și eficientă în care a exercitat mandatul de Ambasador al Poloniei în Republica Moldova.

La rândul său, Artur Michalski a mulţumit Vicepremierului pentru dialog şi a exprimat încrederea că relaţiile tradiţionale moldo-poloneze vor continua să se dezvolte în beneficiul ambelor popoare.

Totodată, joi, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Steve Young, Şef-adjunct al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Interlocutorii au discutat aspecte ale reglementării transnistrene şi priorităţile de activitate pentru perioada următoare, precum și alte subiecte de actualitate.

La finalul întrevederii interlocutorii au reiterat disponibilitatea de a menţine o cooperare constructivă şi benefică în realizarea obiectivelor de interes comun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...