Astăzi începe Festivalul de muzică clasică „descOPERĂ”

Astăzi începe Festivalul de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ” și va dura până duminică, 11 iunie. Evenimentul are loc la Butureni, Orheiul Vechi, unde sunt așteptați toți cei pasionați de muzica clasică.

Oaspeții speciali ai ediției din acest an a festivalului sunt dirijorul Friedrich Pfeiffer din Austria și regizorul Andrea Battistini din Italia. Maestrul Friedrich Pfeiffer s-a afirmat pe plan internaţional prin colaborări cu Filarmonica Noua Japonie, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra de Cameră din Salzburg.

Spectacolul va fi completat de artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și ai Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștineși să exploreze Rezervația Cultural cultural – Naturală naturală „Orheiul Vechi”, care se află în proces de înscriere pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ” a avut loc pentru prima dată în iunie 2016 și a fost dedicat aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.