A treia ediție a Hackathon-ului media „Puterea a cincea”: Cum faci bani din Internet

Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews desfășoară a treia ediție a Hackathon-ului media – Puterea a cincea cu genericul „Cum faci bani din Internet”. În acest an, în perioada 14-16 iulie 2017, participanții vor avea misiunea să elaboreze proiecte și aplicații noi care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online.
 
La eveniment vor fi prezenți dezvoltatori IT, programatori, jurnaliști, designeri, bloggeri, activiști civici, etc. Experții invitați și mentorii evenimentului vor ajuta participanții pe parcursul hackathon-ului să-și dezvolte ideile.
 
Trei echipe desemnate de juriu câștigătoare vor beneficia de granturi a câte 4000 $ pentru dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor. Proiectele vor fi publice și gratuite pentru utilizare.
 
Pe 14 iulie, în prima zi de Hackathon, autorii proiectelor înscrise la eveniment își vor putea prezenta ideile într-un format prestabilit.
 
În a doua zi, pe 15 iulie, mai mulți experți invitați vor face prezentări și master-class-uri pe teme precum: ”Ce și cum să producem pentru și cu ajutorul audienței”, ”Native Advertising: ce este, cum funcționează și cum este creată”, ”Prezența faptului divers în presă: de la știre la trafic și entertainment”, etc. După master-class-uri, echipele vor începe lucrul la proiecte.
 
În a treia zi de Hackathon, 16 iulie, echipele vor continua lucrul la dezvoltarea proiectelor cu ajutorul mentorilor. La sfârșitul zilei, proiectele demo vor fi definitivate, iar prezentările finale, care nu vor depăși 5 minute, vor fi pregătite conform formatului pus la dispoziție de organizatori.
 
La finalul Hackathon-ului vor fi desemnate cele 3 proiecte câștigătoare.
Toate informațiile privind programul preliminar al evenimentului și regulile de participare le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului: hackathon3.media-azi.md.  
 
Participarea la eveniment este gratuită, dar cu preînregistrare. Doritorii se pot înscrie în echipă cu o idee de proiect. Dacă nu au o idee de proiect, o pot dezvolta cu ajutorul mentorilor pe parcursul evenimentului. Formularul de înregistrare trebuie completat până la data de 10 iulie 2017. 

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare