„Spunem un NU hotărât tandemului PD-PSRM”: Liderul PLDM cheamă lumea la protestul din 11 iunie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal Democrat din Moldova îndeamnă oamenii să participe la protestul planificat pentru 11 iunie, faţă de încercarea guvernării de a schimba sistemul electoral de vot în unul mixt. Astfel, liberul PLDM, Viorel Cibotaru, îndeamnă oamenii să meargă duminică în faţa Legislativului pentru a-şi arăta „dezacordul cu această intenție a regimului Dodon-Plahotniuc”.

„Duminică, 11 iunie, la ora 12 ne vom întâlni încă odată în fața Parlamentului, să ne spunem dezacordul faţă de iniţiativa regimului Dodon-Plahotniuc de a schimba sistemul electoral”, a spus Cibotaru într-o înregistrare video postată pe o reţea de socializare.

Acesta spune că, în pofida protestelor organizate anterior, dar şi a semnalelor cum că Comisia de la Veneţia va da un aviz negativ proiectului de lege, puterea nu nu vrea să bată în retragere, astfel, unica soluţie este organizarea unui protest masiv palnic.

„În pofida tuturor recomadărilor actorilor internaționali, în pofida deciziilor destul de negative pe care le va adopta Comisia de la Veneția, în ciuda protestelor anterioare organizate de societatea civilă, iată că intențiile de a schimba sistemul electoral nu se opresc. Duminică trebuie să spunem un nu hotărât acestei intenții de a ne arunca într-o prăpastie a sărăciei, de a ne închide gura și de a face ca democrația în Republica Moldova să eșueze!, se mai arată în mesajul liderului PLDM Viorel Cibotaru.

Duminică, societatea civilă organizează un protest paşnic faţă de încercarea puterii de a schimba sistemul electoral de vot în unul mixt. Organizatorii anticipează un număr mare de participanţi. Până acum mai multe formaţiuni politice de opoziţie şi-au anunţat intenţia de a participa la manifestaţie, însă, fără a susţine discursuri pe scenă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...