13:46:16 24.04.2024
Stiri

Cum s-au RĂZGÂNDIT socialiștii să voteze pentru audierea ministrului Economiei cu privire la semnarea contractului cu „MoldGRES”, la propunerea liberalilor

Politică 09.06.2017 10:37 Vizualizări2394 Autor: Ziarul National
Cum s-au RĂZGÂNDIT socialiștii să voteze pentru audierea ministrului Economiei cu privire la semnarea contractului cu „MoldGRES”, la propunerea liberalilor


Fracțiunea parlamentară a liberalilor a solicitat audierea, în ședința de astăzi a Legislativului, a ministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu privire la încheierea contractului de reluare a livrărilor de energie electrică din Transnistria, în condițiile în care Chișinăul are semnat contract cu „TDEK Trading” din Ucraina.

Deputata liberală Alina Zotea a argumentat solicitarea prin faptul că semnarea acestui contract este în favoarea Federației Ruse, finanțează regimul de la Tiraspol și contribuie la acumularea de datorii la gazele naturale pentru R. Moldova.

Spicherul Andrian Candu a pus propunerea la vot, iar deputații socialiști au ridicat mâinile, semn că vor audierea ministrului Economiei. Candu a solicitat să i se ofere numărul exact al celor care au votat pentru propunerea liberalilor, dar la votul repetat socialiștii s-au răzgândit.

Aceștia au prins a se uita unii la alții, dar mai ales în direcția Zinaidei Greceanîi, șefa PSRM, și nu au mai vrut audierea lui Calmîc.

Ieri, președintele Igor Dodon afirma că acest contract este „un pas bun, care ar putea duce la micșorarea tarifelor la energia electrică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md