Klaus Iohannis, primul lider din Europa de Est care va fi primit de Donald Trump, la Washington

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele român Klaus Iohannis se întâlnește azi cu președintele Statelor Unite, Donald Trump. Întâlnirea este prevăzută pentru amiaza zilei la Washington, ceea ce corespunde orei 21:00, conform orei României. Astfel, Klaus Iohannis va fi primul lider din Europa de Est care este primit de noul președinte american. Șeful statului român se află de mai multe zile în vizită în SUA, el întâlnindu-se deja cu șeful CIA și cu congresmani americani, iar întrevederea cu Trump va fi precedată de întâlnirea cu secretarul de Stat Rex Tillerson.

Conform programului, Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de către Donald Trump la ora locală 14:00. După ce va semna în Cartea de Onoare, președintele român va avea convorbiri tete-à-tête cu Trump timp de zece minute. Ulterior, vor începe convorbirile oficiale care vor dura până la ora 15:05. Iohannis va susține declarații de presă pe tema întâlnirii la ambasada română de la Washington.

Întâlnirea cu Trump va fi precedată de o întrevedere cu șeful diplomației americane, secretarul de Stat Rex Tillerson, întâlnire ce va avea loc la ora locală 12:40, la sediul Departamentului de Stat.

Convorbirile dintre Trump și Iohannis reprezintă finalul unei vizite prelungite a șefului statului român în Statele Unite ale Americii.

Klaus Iohannis a declarat, la Washington, că întâlnirea pe care o va avea vineri cu președintele SUA, Donald Trump, este „extrem, extrem de importantă” și că, pe bună dreptate, lumea are așteptări mari, șeful statului român exprimându-și încrederea că întrevederea va decurge foarte bine.

„Este o întâlnire extrem, extrem de importantă și, pe bună dreptate, lumea are așteptări mari. Eu îmi doresc foarte mult să avem un prim contact foarte bun cu președintele Trump. Vreau să îl conving ca împreună să facem parteneriatul mai solid, mai profund”, le-a declarat Klaus Iohannis jurnaliștilor.

Din agenda discuțiilor, președintele român a menționat problemele de securitate pe flancul estic și probleme economice. „Avem nevoie în continuare de investitori americani”, a spus Iohannis, precizând că va discuta cu președintele SUA și multe alte lucruri care sunt cu siguranță pe agendele lor.

Întrebat cum crede că va decurge întâlnirea cu Trump, președintele Iohannis a răspuns: „Cu siguranță, va decurge foarte bine și sunt convins că vom reuși să abordăm punctele importante de pe agendele noastre”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...