22:30:59 28.03.2024
Stiri

Alimente recomandate dacă suferi de aceste boli

Știri 09.06.2017 07:30 Vizualizări3525 Autor: Ziarul National
Alimente recomandate dacă suferi de aceste boli sursa: eva.ro


Persoanele care au arsuri la stomac şi suferă de boala de reflux gastroesofagian trebuie să fie foarte atente la ceea ce mănâncă. Ce alimente sunt recomandate?

Boala de reflux gastroesofagian cauzează acele arsuri îngrozitoare pe care le resimţi în capul pieptului. Acest lucru se întâmplă pentru că sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc, explică celebrul Dr. Oz.

În stomac, hrana întâlneşte sucurile gastrice acide şi enzimele care sunt necesare pentru digestie, însă în unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se închide la loc şi permite urcarea sucurilor acide din stomac în esofag. Atunci apar acele arsuri extrem de supărătoare.

Putem să vorbim despre o boală de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână, spune Dr. Oz. Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza și a urma un tratament adecvat.

În cazul în care nu tratezi boala de reflux gastroesofagian trebuie să ştii că acidul care iese constant din stomac în esofag poate să cauzeze leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită şi ulcer.

Ca să eviţi aceste probleme, iată care sunt alimentele recomandate dacă suferi de reflux gastroesofagian:

1. Legumele

Sunt în mod natural sărace în grăsimi şi zaharuri, de aceea sunt cele mai recomandate alimente pentru a împiedica apariţia arsurilor. Poţi să consumi oricând fasole verde, broccoli, sparanghel, conopidă, cartofi, castraveţi şi cât mai multe verdeţuri.

2. Fulgii de ovăz

Constituie una dintre cele mai bune opţiuni pentru micul dejun, deoarece fulgii de ovăz au un conţinut ridicat de fibre şi au capacitatea de a absorbi acidul în exces care se formează în stomac, calmând astfel simptomele bolii. O altă opţiune foarte bune ar fi orezul integral.

3. Ghimbirul

Are proprietăţi antiinflamatorii şi este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru arsuri şi orice probleme gastrointestinale. Poţi să-l foloseşti pentru a prepara smoothie-uri, supe cremă, tocăniţe cu curry sau pentru a face ceai.

4. Orice fruct în afară de citrice

Bananele, pepenii, merele şi perele nu produc atât de mult acid, spre deosebire de citrice. Prin urmare, poţi să consumi aceste fructe în cantităţi moderate.

5. Avocado

Are un pH 8 care ajută la alcalinizarea sângelui, contracarând astfel efectele generate de alimentele acide consumate. Prin urmare, este recomandat să consumi avocado zilnic în salate, smoothie-uri, guacamole sau simplu cu puţină sare de mare. Înlocuieşte grăsimile saturate cu surse de grăsimi bune din avocado, ulei de măsline extravirgin, seminţe de dovleac/floarea-soarelui şi seminţe de in.

6. Carnea slabă

Carnea de pui, curcan, peşte şi fructele de mare e mai bună decât cea roşie, deoarece e mai săracă în grăsimi şi nu înrăutăţeşte simptomele bolii.

7. Albuşurile de ou

Pentru că gălbenuşurile au un conţinut bogat de grăsimi este posibil să cauzeze o aciditate crescută, înrăutăţind simptomele bolii. De aceea, dacă ai constatat că ai probleme după ce consumi ouăle întregi, încearcă să foloseşti numai albuşurile.

Un lucru extrem de important pe care trebuie să-l reţii este acela că trebuie să eviţi anumite alimente care sunt recunoscute pentru faptul că înrăutăţesc simptomele bolii de reflux gastroesofagian. Astfel că este de preferat să stai departe de: alimentele grase, cafeină, carne tocată, chipsuri, ciocolată, reţete coapte cu o cantitate mare de grăsime, sosuri grase pentru salate, alcool, alimente procesate din carne, cartofi prăjiţi, citrice, roşii, ceapă, usturoi, paste cu brânză, paste cu sos de roşii sau de smântână, lactate cu multă grăsime.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md