03:29:33 24.04.2024
Stiri

Rusia REFUZĂ să-şi achite contribuţia la Consiliul Europei. Cum motivează

Știri 09.06.2017 08:00 Vizualizări1768 Autor: Ziarul National


Rusia REFUZĂ să-şi achite contribuţia la Consiliul Europei. Cum motivează Sursa: ziare.com

Rusia a anunţat că refuză să achite către Consiliul Europei (CoE) suma de 11 milioane de euro, adică o treime din contribuţia sa anuală, din cauza restricţiilor ce i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina.

„Finanţarea anuală este în etape. A treia rămasă pentru sfârşitul anului nu mai este transferată”, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de media de stat.

Delegaţia rusă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi-a pierdut mare parte din drepturi, inclusiv dreptul de vot, după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014.


Consiliul Europei, a cărui misiune este de a veghea la respectarea drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept pe continent, a menţionat că Moscova a mai lansat în trecut ameninţări similare.

„Azi nu e prima dată când citim asta în presă rusă”, a remarcat pentru DPA purtătorul de cuvânt al CoE, Daniel Hoeltgen. Acesta a adăugat că, „totuşi, nu putem confirma că autorităţile ruse au informat Consiliul Europei în acest sens”.

Rusia a anexat Crimeea, care găzduieşte o importantă bază năvală rusă, şi şi-a acordat sprijinul - cel puţin verbal - rebeliunii separatiste din unele zone din estul Ucrainei, ca represiuni după înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus al acesteia, pe fondul unor ample proteste prooccidentale. Moscova a denunţat un puci susţinut de Occident la Kiev în anul 2014.

Estul Ucrainei a intrat în cel de-al patrulea an de confruntări armate între rebelii proruşi şi trupele ucrainene, conflict soldat cu aproape 10.000 de morţi de la declanşarea sa, în aprilie 2014, la o lună după anexarea Crimeii.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md