Autoritățile iau măsuri pentru sporirea securităţii consumului de gaze naturale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cadrul şedinţei de joi, Executivul a aprobat cerinţele minime de securitate privind exploatarea sistemelor de distribuţie a gazelor combustibile naturale.

Documentul are drept scop protejarea intereselor publice precum sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, protecţia consumatorilor, protecţia mediului şi securitatea industrială şi antiincendiară.

Proiectul prevede cerinţe minime de securitate legate de exploatarea inofensivă în condiţii de securitate şi fiabilitate atât a sistemelor de alimentare cu gaze, cât şi a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi şi instalaţiilor tehnice utilizate. De asemenea, sunt specificate toate cerinţele necesare de întreprins, începând de la etapa de proiectare a unui sistem de alimentare cu gaze combustibile naturale şi finisând cu cerinţele faţă de modul de exploatare a sistemului de alimentare cu gaze combustibile integru.

Normele stabilite vor contribui la prevenirea numărului mare de incidente şi avarii care au avut loc în ultimii ani în domeniul gazelor, inclusiv din cauza exploatării şi lipsei monitorizării stării tehnice a buteliilor individuale de gaze lichefiate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...