Nume
Parola
Vizualizări: 1616
Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.2 (19), 2015
11 Martie 2015 — "Vocea APL" a dat din nou glas, pentru a trece în revistă unele dintre cele mai memorabile momente organizate de CALM (Congresul Autorităților Locale din Moldova), cu suportul direct și participarea necondiționată a edililor locali.

Acest număr al ziarului marchează trei ani de când, la inițiativa CALM, de către Guvernul Republicii Moldova a fost instituită Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, sărbătoare profesională care a demonstrat că solidaritatea și sprijinul reciproc în APL din RM există.

În data de 31 ianuarie 2015, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), împreună cu circa 200 invitați-primari, președinți de raioane, funcționari din cadrul administrației publice locale și centrale, ambasadori și parteneri de dezvoltare, a sărbătorit Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Ocazie excelentă de a face totaluri, dar și de a trasa planuri. Un amplu reportaj de la acest eveniment, în cadrul căruia au fost premiați unii dintre edilii care reprezintă avangarda societății, citiți în paginile noului număr al ziarului. Totodată, cei care au fost desemnați își împărtășesc rețeta succesului și își exprimă opinia privind dezvoltarea CALM-ului.
În cadrul ceremoniei, GIZ și-a reconfirmat încrederea în CALM, încheind un memorandum de înțelegere cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, moment surprins, de asemenea, în paginile ziarului. CALM urmărește și se implică activ în derularea și promovarea reformelor în cadrul APL. Experții CALM au elaborat un raport privind progresul reformei de descentralizare în anul 2014. Acest raport este al treilea într-o serie de rapoarte pe care CALM le pregătește pentru a monitoriza realizările şi provocările reformei de descentralizare declarate de către Guvernul Republicii Moldova. Scopul raportului este de a elucida, analiza şi de a propune soluţii în vederea eliminării potenţialelor lacunelor precum şi elaborarea recomandărilor pentru toţi actori implicaţi – Cancelaria de Stat, Guvernul Republicii Moldova, Parlament, APL, APC, societatea civilă, donatori, etc. Acest raport consistent poate fi găsit în ziar.
Tot în acest număr, vă prezentăm propunerile și sugestiile CALM pentru continuarea reformelor de descentralizare, care au fost structurate de experți în urma discuțiilor cu reprezentanții APL.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă