Recomandări privind traversarea frontierei cu România, în perioada sezonului estival

Având în vedere că, în perioada sezonului estival, numărul cetățenilor români și străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova este posibil să crească, Ambasada României în Republica Moldova recomandă următoarele:

–       Accesarea site-ului oficial al Poliției de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro, privind recomandările acestei instituții cu privire la condițiile de călătorie, procedura și actele necesare traversării frontierei cu România.

–       Verificarea pe site-ul www.politiadefrontiera.ro a timpilor medii de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu România. Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

–       Folosirea pentru tranzitarea frontierei a tuturor punctelor de trecere, pentru a preveni creșterea timpilor de așteptare.

Reamintim că punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România sunt următoarele: Lipcani – Rădăuți Prut (rutier); Costești – Stânca (rutier); Sculeni – Sculeni (rutier); Ungheni – Ungheni (feroviar); Leușeni – Albița (rutier); Cahul – Oancea (rutier); Giurgiulești – Galați (rutier).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.