Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (Video) Plahotniuc despre implementarea reformei…

(Video) Plahotniuc despre implementarea reformei guvernului: „Reforma nu se va limita doar la ministere, ci și la multe alte instituții”

La începutul lunii mai, în cadrul unui briefing de presă al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a vorbit despre reforma administrației publice centrale. Plahotniuc anunțase  și cum vor fi comasate ministerele. Acesta subliniase că în cazul reformei guvernului nu vor fi acceptate compromisuri, așa cum s-a făcut cu votul uninominal.

„Varianta finală agreată de PDM este o reformă totală a guvernului și a agențiilor. Aici nu mai e loc de prea multe compromisuri, ca în cazul uninominalului”, a spus Plahotniuc atunci.

Astfel acesta menționa că  după reformă, guvernul ar urma să aibă un prim-ministru, trei viceprim-miniștri și nouă ministere:
– Ministerul Economie și Infrastructurii;
– Ministerul Finanțelor;
– Ministerul de Externe și Integrare Europeană;
– Ministerul Afacerilor Interne;
– Ministerul Justiției;
– Ministerul Apărării;
– Ministerul Educației, Culturii și Sportului;
– Ministerul Agriculturii;
– Ministerul Muncii.

Astăzi, în ultimul moment, Guvernul a introdus pe agendă proiectul de lege privind reforma administrației publice centrale. În urma reformei, din 16 ministere vor rămâne doar 9. Premierul va veni ulterior cu lista ministerelor care vor fi în viitorul Executiv. Legea urmează să fie votată în Parlament.

 

Citiți și: (doc) Ultima oră! Cabinetul de miniștri aprobă proiectul de lege cu privire la Guvern. Cu cine vor fi înlocuiți viceminiștrii 

(doc) O nouă structură a guvernului. Cum arată aceasta