Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (doc) Ultima oră! Cabinetul de…

(doc) Ultima oră! Cabinetul de miniștri aprobă proiectul de lege cu privire la Guvern. Cu cine vor fi înlocuiți viceminiștrii

Astăzi, în ultimul moment, Guvernul a introdus pe agendă proiectul de lege privind reforma administrației publice centrale. Filip a spus că până la sfârșitul anului speră să se ajungă la o nouă structură a guvernului.

„Nu este vorba doar despre schimbarea numărului de ministere. Important este că acest proiect de lege ne deschide posibilitatea să fortificăm instituțiile statului, să facem o distincție clară între funcția politică și cea de finanțare și prevede, de asemenea, excluderea funcțiilor de viceminiștri, care vor fi înlocuiți de secretarii  generali, ulterior, înlocuiți de secretarii de stat, responsabili de fiecare domeniu. În ministere se va asigura continuitatea instituțională, ministrul rămâne a fi o persoană politică, cât ține de administrare e vorba să vină în competențele ministerelor. Totodată, se renunță la fixarea listei ministerelor, ulterior, va veni cu această propunere prim ministrul. (…) Nu exclud că vom avea foarte multe critici, avem suficiente forțe politice care vin cu critici asupra guvernului”, a spus Filip.

În urma reformei, din 16 ministere vor rămâne doar 9. Premierul va veni ulterior cu lista ministerelor care vor fi în viitorul Executiv. Legea urmează să fie votată în Parlament.