Codul galben de ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie a fost prelungit: Riscul de inundații persistă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avertizarea de Cod galben de ploi puternice cu descărcări electrice, grindină și vijelie a fost prelungită astăzi de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Aceasta este valabilă până mâine dimineață la ora 8:00.

„În intervalul menționat pe arii extinse a țării se prevăd descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s, în raioanele de sud și centru averse puternice ( 15-30 l/m2)”, anunță meteorologii.

Potrivit prognozelor, temperatura aerului a scăzut până la +16 grade Celsius în nordul țării. La noapte temperaturile vor oscila între +10 și +15 grade, iar mâine ziua între +20 și +24 de grade Celsius.

Totodată, meteorologii atenționează și asupra riscului de inundații, ca urmare a ploilor puternice. Astfel, în unele râuri mici și locuri joase nivelul apei va crește cu 0,3-0,7 metri și este posibilă formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor, spun hidrologii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...