20:06:42 24.04.2024
Stiri

Scrisoare de la oficialii europeni pentru Guvernul de la Chișinău: De ce au fost reluate livrările de energie electrică din Transnistria?

Economie 08.06.2017 14:17 Vizualizări4128 Autor: Ziarul National
Scrisoare de la oficialii europeni pentru Guvernul de la Chișinău: De ce au fost reluate livrările de energie electrică din Transnistria?


Secretariatul Comunității Energetice, Delegația UE în Moldova și Consilierul la nivel înalt al UE privind politica energetică au trimis o scrisoare comună ministrului Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmâc, și au cerut clarificări urgente privind situația aprovizionării cu energie electrică în Republica Moldova.

Oficialii europeni se arată nedumeriți de modul în care SA „Energocom” a încheiat un contract cu Centrala de la Cuciurgan, pentru acoperirea a 70 la sută din necesitățile de energie electrică ale R. Moldova, după ce cu două luni înainte, a fost semnat un contract cu compania ucraineană „DTEK”. Centrala de la Cuciurgan de asemenea a participat la licitație, dar a pierdut în timpul negocierilor cu privire la prețuri, se precizează în scrisoarea citată de radiochisinau.md.

Procedura de achiziție a fost monitorizată de un grup de observatori, inclusiv ai Secretariatului Comunității Energetice și a fost reglementată de liniile directoare elaborate de Secretariatul Comunității Energetice și aprobate de Ministerul Economiei.

Ministrul adjunct al Economiei, Vitalie Iurcu, a declarat ieri că „Energocom” nu era obligată să se supună acestor linii directoare pentru semnarea contractului cu Centrala de la Cuciurgan, întrucât este o companie independentă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md