Un festival-concurs de muzică ușoară, inițiat în memoria lui Anatol Dumitraș. Cum poți contribui la organizare

dum

„Hei, hei polițist”, „Prima dragoste a mea” – vă sună cunoscute? În anii ’90, aceste melodii interpretate cu o voce inconfundabilă de către Anatol Dumitraș, se auzeau peste tot: la radio, la televiziunea națională, în săli de concert și în boxe la piața centrală. Au devenit în scurt timp șlagăre, iar astăzi le numim pe bună dreptate, alături de altele, muzica unei generații de aur. La un an de la dispariția regretatului artist, Primăria Larga, din satul natal al artistului,  în parteneriat cu Asociația Obștească „Lărgenii de Pretutindeni”, și-a propus organizarea evenimentului Festivalul Național de Cântec „Anatol Dumitraș”.

Dacă nu ați prins vremurile când muzica se asculta pe casete, când trebuia să stai lipit cu urechea de radio așteptând cu nerăbdare să se dea pe post încă o dată melodia preferată, când  te opreai în mijlocul pieții centrale nu ca să calculezi ce și cât să cumperi, dar ca să mai asculți o dată aceeași melodie care se auzeau din boxele gheretelor –  dați un search pe youtube cu numele interpretului Anatol Dumitraș și ascultați-l în timp ce citiți acest articol. Veți descoperi muzica unei  generații frumoase, a unei generații pe care astăzi avem ocazia să o readucem pe scenă, într-un Festival-concurs, organizat în premieră.

La un an de la dispariția regretatului artist, Primăria Larga, din satul natal al artistului,  în parteneriat cu Asociația Obștească ,,Lărgenii de Pretutindeni”, și-a propus organizarea evenimentului Festivalul Național de Cântec ,,Anatol Dumitraș”. Această inițiativă este susținută de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Astfel, la data de 04 iunie 2017, se preconizează desfășurarea primei ediții a Festivalului – concurs cu genericul: „Festival de cântec – Anatol Dumitraș”.

dum2

Fiind abia la prima ediție, organizatorii au nevoie de susținere pentru a acoperi o parte din cheltuielile de organizare. În acest scop au inițat o campanie de strângere de fonduri pe Guvern24. Astfel, toți melomanii nostalgici, dar și care îndrăgesc muzica ușoară a acelor ani, pot ajuta cu donații la buna desfășurare a Festivalului.

Puteți dona, prin SMS cu textul 801 la numărul scurt 1555 (valabil pentru abonații Moldcell și Unite), sau online aici.

Festivalul are ca scop redescoperirea și promovarea creației muzical-poetice a lui Anatol Dumitraș. Identificarea tinerelor talente cu calități vocale și artistice. Iar participanților la concurs li se vor acorda premii bănești.

De asemenea, evenimentul va reuni diverse personalități din domeniul cultural precum artiști emeriți și toți cei care i-au îndrăgit melodiile. Organizatorii își propun crearea unui eveniment cultural de interes național, care să devină o tradiție și să satisfacă nevoile iubitorilor de muzica ,,generației de aur”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente