Meteorologii avertizează! Cod galben de descărcări electrice, grindină și inundații

ch3-1-1140×757

Meteorologii au anunțat pentru astăzi cod galben de descărcări electrice, grindină și vijelie pe întreg teritoriul țării. În raioanele de sud și centru se prognozează averse foarte puternice. De asemenea este sporit și riscul de inundații.

Pentru ziua de astăzi este prognozată vreme potențial periculoasă, ploi puternice pe întreg teritoriul țării, însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. Cele mai puternice averse sunt anunțate în raioanele de sud și centru a țării (15-30 l/m2).

Безымянный

De asemenea, hidrologii avertizează că în unele râuri mici și locurile joase nivelul apei va crește cu 0,3-0,7 m și se vor forma scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale. Iar agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

În următoarele două zile vom avea cer senin, cu soare, fără precipitații. De duminică, însă, ploile cu descărcări electrice se vor întoarce din nou pe întreg teritoriul țării.

Безымянный

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente