„Intervenţia serviciilor este dificilă în sectoarele Botanica şi Ciocana, la platourile de acumulare gestionate de către Asociaţiile proprietarilor de locuinţe privatizate. Până în prezent, gestionarii n-au intervenit la deblocarea accesului către containerele de gunoi, făcând dificilă intervenţia muncitorilor din cauza pungilor stocate în vecinătate”, spun reprezentanţii Regiei „Autosalubritate”. 

Regia „Autosalubritate" a mobilizat astăzi 64 unităţi de transport şi 170 de muncitori, iar Regia locativ-comunală şi amenajare a teritoriului va interveni suplimentar cu 26 autobasculante pentru evacuarea deşeurilor.  

Amintim că deşeurile menajere din capitală vor fi evacuate la depozitul de stocare de pe strada Uzinelor doar pentru 30 de zile. Ulterior, municipalitatea va fi nevoită să identifice o altă locaţie pentru evacuarea şi depozitarea gunoiului.

Criza deşeurilor a izbucnit după ce zeci de locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul camioanelor regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din vecinătate.