Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Consiliul Municipal Chișinău, în ședință.…

Consiliul Municipal Chișinău, în ședință. Ce decizii ar fi urmat să ia

Astăzi, Consiliul municipal Chişinău s-a convocat în şedinţă extraordinară, în incinta Sălii de şedinţe din cadrul Primăriei municipiului Chişinău. Pe ordinea de zi a ședinței a fost inclusă numirea  secretarului interimar al Consiliului Municipal Chişinău și problema privind depozitarea deşeurilor menajere din municipiul Chişinău. 

Totuși, la ședință nu s-au prezentat suficienți consilieri pentru cvorum. Fracțiunea socialiștilor și-a manifestat pregătirea de a discuta orice candidatură pentru postul de secretar interimar precum și nedumerirea privind lipsa altor fracțiuni (PL, PPEM) la ședința de azi.

Secretarul Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco şi doi consilieri, Oleg Onișenco și Ghenadie Dumanschi, au fost reţinuţi de CNA şi procurori în după-amiaza zilei de 25 mai. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, precizează Centrul Național Anticorupție (CNA). Ulterior,  Didenco a primit 30 de zile de arest în izolator.

La 25 aprilie, ofițerii CNA au reținut șapte persoane în dosarul parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețki, fostul consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco,  administratorii a trei companii de parking, numele cărora nu au fost făcute publice de către instituțiile de drept.

Viceprimarul Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu și urmează să fie cercetat penal sub control judiciar. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău care au admis demersul apărării.

La 26 mai 2017, Dorin Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Primarul mun. Chișinău a fost reținut de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată. El a fost reținut după ce timp de 4 ore procurorii au efectuat percheziții în biroul său de serviciu, iar ulterior, la domiciliul său.