Chișinău continuă a fi inundat în gunoi: Care este situația privind evacuarea deșeurilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de 2 zile, s-au evacuat peste 15 mii metri cubi de deșeuri menajere, fiind efectuate 562 de curse, ceea ce constituie 45 la sută din masa totală de gunoi acumulat la platourile din capitală, informează Primăria municipiului Chișinău.

Orașul rămâne a fi în continuare inundat în gunoi, iar ținând cont de vremea toridă, mirosul în preajma tomberoanelor este insuportabil.

Potrivit Regiei „Autosalubritate”, intervenția serviciilor este dificilă în sectoarele Botanica și Ciocana, la platourile de acumulare gestionate de către Asociațiile proprietarilor de locuințe privatizate.

Până în prezent, gestionarii n-au intervenit la deblocarea accesului către containerele de gunoi, făcând dificilă intervenția muncitorilor din cauza pungilor stocate în vecinătate.

Pe parcursul zilei de astăzi, Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, iar Regia locativ-comunală și amenajare a teritoriului va interveni suplimentar cu 26 autobasculante pentru evacuarea deșeurilor.

Amintim că de câteva zile Chișinăul se confruntă din nou cu problema gunoiului, tomberoanele și locurile din preajma acestora fiind pline cu sacoșe de deșeuri menajere, după ce nu au mai fost golite de cel puțin o săptămână.

Citește și: (FOTO) „Șantaj și tensionare intenționată a situației” sau „boicot”?! Chișinăul, din nou, inundat de gunoi

Un consilier municipal consideră că este vorba despre „șantaj” și „o tensionare intenționată a situației”, în timp ce altul susține că întreprinderile municipale ar boicota activitatea ca urmare a solicitării lui Mihai Ghimpu.

Luni prim-ministrul Pavel Filip a convocat o ședință operativă cu factori de decizie pentru identificarea soluției de salubrizare a orașului Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...