La Chișinău are loc prima ședință privind punerea în aplicare a Memorandumului lui Dodon cu Uniunea Euroasiatică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prima ședință a grupului de lucru comun privind cooperarea între Republica Moldova și Comisia Economică Eurasiatică în vederea punerii în aplicare a Memorandumului de cooperare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova are loc în aceste momente la Chișinău. La deschiderea evenimentului a fost prezent și președintele țării Igor Dodon care a menționat că, după investirea sa, în primele cinci luni ale anului nivelul exportului produselor moldovenești pe piața Rusă a crescut cu 42% și depășit nivelul exporturilor pentru întreg anului 2016.

„Trebuie să începem aici a vorbi despre detalii. Colegii noștri din Uniunea Economică Euroasiatică vor spune cum să lucrăm cu UEE, iar agenții economici vor spune cu ce greutăți se întâlnesc ei”, a menționat Igor Dodon.

La fel, șeful statului a informat că în perioada 30 iunie – 2 iulie la Chișinău se fa afla o delegație formată cin 7-8 copreședinți ai organizației „Delovaya Rossia”, care se vor întâlni cu oamenii de afaceri din diferite domenii pentru a stabili noi relații de colaborare cu Federația Rusă. Asta după ce, anterior, o delegație a oamenilor de afaceri moldoveni în frunte cu Igor Dodon au vizitat Federația Rusă unde s-au întâlnit cu reprezentanții organizației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...