Vremea s-a răcit: Ploi cu descărcări electrice, grindină, vijelie şi risc de inundaţii, prognoza pentru astăzi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avertizare de Cod galben de descărcări electrice, averse puternice, grindină și vijelie pentru întreaga zi de joi, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Avertizarea este valabilă până astăzi seara, la ora 21:00.

„În jumătatea de sud a țării se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, în raioanele de nord și centru averse puternice (15-30 l/m2), izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s”, anunță meteorologii.

Potrivit prognozelor, temperatura aerului va scădea considerabil, în special în partea de nord a țării, unde vor fi minim +15 grade Celsius ziua.

Totodată, meteorologii atenționează și asupra riscului de inundații, ca urmare a ploilor puternice. Astfel, în unele râuri mici și locurile joase nivelul apei va crește cu 0,3-0,7 metri și este posibilă formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor, spun hidrologii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...