13:27:29 28.03.2024
Stiri

Averea fabuloasă lăsată în urmă de luptătorii ISIS, dupa eșecul de a cuceri Marawi. Ce au descoperit trupele în sacii abandonați

Știri 08.06.2017 08:01 Vizualizări3936 Autor: Ziarul National
Averea fabuloasă lăsată în urmă de luptătorii ISIS, dupa eșecul de a cuceri Marawi. Ce au descoperit trupele în sacii abandonați Sursa: digi24.ro


Trupele militare filipineze au descoperit saci cu bancnote făcute sul și pachete cu cecuri în valoare de aproximativ 1,9 milioane de dolari abandonate de insurgenții ISIS în orașul Marawi. Armata spune că acesta este un semn că luptătorii Statului Islamic încearcă o retragere din zonă.

După două săptămâni de lupte intense, insurgenții ISIS au fost înconjurați pe o fâșie de pe malul sudic al orașului, iar în ultimele 48 de ore, armata filipineză a preluat controlul asupra mai multor clădiri care fuseseră apărate de lunetiști, relatează CNBC.

Banii se aflau în unul dintre imobile. „Recuperarea acestor sume ne indică faptul că aceștia sunt pe fugă”, a declarat ofițerul de operațiuni Rowan Rimas într-o conferință de presă.

Importanța strategică a luptei pentru Marawi este aceea de a bloca extinderea Statului Islamic spre insula filipineză Mindanao, unde insurgenții ISIS caută să construiască o bază regională.

Oficialii de la Manila susțin că printre sutele de militanți islamiști care au capturat pe 23 mai orașul Marawi, se numără și 40 de cetățeni străini, din state precum Indonezia, Malaezia, India, Arabia Saudită, Maroc și Republica Cecenă.

ISIS se pregătise inițial pentru un asediu lung, făcându-și rezerve de mâncare și arme în tuneluri, subsoluri de moschei și de școli religioase.

Înaintarea ofensivei militare a decurs lent până acum, deoarece sute de civili sunt încă prinși sau ținuți ostatici în oraș, spun oficialii.

Filipine, primul stat din estul Asiei invadat de ISIS, este o țară majoritar creștină, dar Marawi este locuit într-o proporție mare de musulmani.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md