Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.06.2017

Importul energiei electrice, discutat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe

Importul energiei electrice, discutat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe

Comisia economie, buget și finanțe a audiat, în ședința de astăzi, Ministerul Economiei la subiectul importului energiei electrice în Republica Moldova.
 
Viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a menționat că de astăzi, Republica Moldova procură, de la Centrala Electrică de la Cuciurgan, o parte din energia electrică la  preț mai mic cu 10 la sută, comparativ cu cel achitat în prezent. ”SA ”Energocom” a încheiat un contract de procurare a energiei electrice cu Centrala Electrică de la Cuciurgan la prețul de 45 USD/MWh. Actualmente, Republica Moldova achită  Companiei ”DTEK Traiding” (Ucraina) 50,2 USD/MWh. Ambele contracte sunt valabile până la 31 martie 2018.”, a specificat viceministrul.
 
Deputații au salutat semnarea noului contract și au menționat că acesta contribuie la diversificarea surselor de alimentare cu energie electrică a consumatorilor țării și consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.
 
În aceeași ședință, membrii Comisiei au aprobat declararea tuturor instituțiilor medico-sanitare publice din țară ca fiind nepasibile de privatizare și că acestea vor rămâne doar în proprietatea statului.
 
La fel, deputații au aprobat completarea legislației cu privire la societățile cu răspundere limitată în cazul înstrăinării/dobîndirii părţii sociale. Astfel, modificările prevăd că partea socială se transmite succesorului, asociat al societăţii, dacă actul de constituire nu prevede altfel. Totodată, în cazul refuzului asociaţilor de a transmite partea socială succesorului, societatea sau orice asociat care intenţionează să dobândească partea socială sunt obligaţi la plata părţii sociale către succesor, care nu va fi mai mică decît valoarea acesteia, conform ultimei situaţii financiare, ce precede data decesului sau reorganizării/dizolvării asociatului.
 
Toate proiectele urmează a fi dezbătute și votate în plenul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus