Participă la un chestionar și spune ce situații de discriminare și bullying ai întâlnit în școala ta

DSC_5481

Dacă ești elev sau student într-o instituție de învățământ din Republica Moldova, te poți implica în procesul de evaluare și raportare a problemelor ce țin de discriminare, bullying și discursul de ură care au loc în instituțiile de învățământ, de care ai auzit, la care ai fost martor sau care chiar te-a afectat personal. Poți face acest lucru completând un chestionar.

Chestionarul este elaborat în cadrul proiectului „Protecția și incluziunea socială a tinerilor în mediul școlar”, implementat cu suportului financiar al Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, în cadrul programului de granturi 2017.

Chestionarul este anonim. Prin urmare, nu este necesară informația despre nume și date de contact. Vor fi necesare totuşi informațiile despre locul – raionul/municipiul, localitatea, sexul, vârsta, etnia, religia, dizabilitatea etc.

Cu ajutorul vostru, până la sfârșitul anului Coaliția Nediscriminare îşi propune să elaboreze un studiu prin care să identifice:

# problemele legate de fenomenul discriminării în instituțiile de învățământ;

# gradul de acceptare și de respingere a copiilor și tinerilor social vulnerabili și defavorizați;

# problemele care apar în procesul de incluziune școlară;

# impedimentele care apar în procesul de asigurare a drepturilor copiilor la un mediu educațional prietenos și fără bariere/sigur;

# rolul cadrelor didactice în acest proces.

Totodată, studiul va contura cele mai vulnerabile grupuri supuse discriminării, discursurilor de ură și crimelor de ură, precum și va identifica măsurile specifice pentru protecția acestora.

Completarea chestionarului nu vă va lua mai mult de 15 minute. Acesta poate fi găsit online AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente