Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt deputații care acced…

Cine sunt deputații care acced de astăzi în Parlament

La următoarea ședință a Parlamentului două fotolii vor fi ocupate de deputați noi. Este vorba despre socialiștii Oleg Cuciuc și Sergiu Groza. Cei doi vin în legislativ după ce deputații PSRM Andrei Neguţa și Victor Sorocean au depus mandatele, fiind numiți în funcții diplomatice. Andrei Neguța, consilierul lui Igor Dodon în domeniul politicii externe, a fost numit ambasador al R. Moldova în F. Rusă, iar Victor Sorocean s-a ales cu funcţia de ambasador al R. Moldova în R. Belarus.

Curtea Constituțională din Moldova (CCM) a constatat că cei doi candidaţi supleanţi au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, respectiv, în şedinţa plenară din 7 iunie, nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului.

„Pornind de la argumentele invocate mai sus, Curtea Constituţională i-a declarat aleși în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, cu validarea mandatului, pe dl Oleg Cuciuc și dl Sergiu Groza, pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al CCM.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.