Acesta primise, în ianuarie 2012, o condamnare de 15 ani de închisoare în contumacie, fiind în acea perioadă dat în urmărire. Alţi 13 huligani ai clubului belgrădean au primit atunci pedepse cuprinse între 4 şi 15 ani de închisoare.

Prelic, prezentat în mass-media sârbă drept fostul şef al grupării de suporteri Alcatraz, considerată nucleul dur al huliganilor lui Partizan, a fost arestat în februarie 2013, la Barcelona, şi extrădat în Serbia un an mai târziu. El a cerut să fie rejudecat şi a negat orice implicare în uciderea francezului, notează cotidianul L'Alsace.

Brice Taton a fost bătut cu sălbăticie, pe 17 septembrie 2009 la Belgrad, unde venise să asiste la meciul dintre Toulouse şi Partizan, din cadrul competiţiei Europa League. El a fost găsit la baza unei scări, cu leziuni grave la cap şi torace, după o cădere peste patru metri, decedând pe 29 septembrie, într-un spital din Belgrad, la vârsta de 28 de ani.

Un alt suporter al lui Partizan, Dejan Puzigaca, al cărui proces s-a deschis în aprilie, urmează să fie judecat. Arestat pe aeroportul din Atena, în timp ce venea din Thailanda, deghizat în călugăr ortodox şi având asupra sa acte false, Puzigaca (36 ani) a fost extrădat în Serbia în aprilie 2016.

Ca şi Croaţia vecină, Serbia se confruntă în continuare cu acte de violenţă între suporterii de fotbal, unii dintre aceştia fiind implicaţi în activităţi criminale. La fiecare derby belgrădean între Steaua Roşie şi Partizan este desfăşurat un număr impresionant de forţe de ordine în capitala Serbiei, adaugă publicaţia citată.