Ai absolvit o facultate „inginerească”? Vino la târgul de carieră Automotive Days și găsește-ți un job

training

Dacă ai absolvit vreo facultate inginerească în Moldova sau ești un tânăr specialist ăn domeniul construcției de mașini, vino la târgul de cariere care va avea loc în cadrul Zilelor Automotive din Moldova pe 13 iunie, organizat de MIEPO.

La eveniment vor fi prezente cu oferte de angajare peste 15 companii de automotive din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia, care activează în Republica Moldova. În prezent, în industria componentelor auto din țara noastră activează circa 10 000 de specialiști, iar în următorii ani numărul acestora se va dubla.

În ultimii 5 ani sectorul de automotive din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă, volumul exporturilor ajungând la circa 400 mln. USD, ceea ce reprezintă o pondere de circa 30% în totalul de exporturi. Anual companiile din acest sector produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, asigurând cu tapițerii peste 700.000 automobile anual.

În luna mai a fost aprobată lista proiectelor investiționale de importanță națională, în care au fost incluse proiectele a șase companii de automotive: Draexlmaier, Gebauer & Griller, La Trivineta Cavi Development, Sumitomo Electric Bordnetze, Fujikura, Lear Corporation. Aceste companii planifică extinderea producerii, construcția fabricilor noi, volumul investițiilor preconizate ridicându-se la 182,6 mln. USD, iar numărul de locuri noi de muncă – la 11,244.

Dac vrei să participi, găsește toate detaliile care te interesează pe site-ul oficial al MIEPO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente