Ilan Şor a angajat două firme din Londra ca să-şi apere reputaţia

Primarul de Orhei Ilan Şor a angajat două companii internaţionale pentru a-şi apăra reputaţia. Este vorba despre firma de avocatura „Byrne & Partners” cu sediul în Londra şi compania „DRD Partnership”.

Anunţul a fost făcut astăzi de avocaţii Denis Ulanov şi Iulian Balan, care reprezintă interesele lui Ilan Şor timp de mai mult de doi ani.

Iulian Balan a menţionat că “Ilan Şor a decis să acţioneze pentru a-şi apăra, păstra şi proteja reputaţia sa, deoarece actualmente există impedimente semnificative în capacitatea sa de a exercita funcţia de primar şi de a duce o viaţă normală”.

La rândul său, Denis Ulanov a spus că clientul său nu a fost “nici arhitectorul, nici beneficiarul real al evenimentelor care au dus la falimentul băncilor”.

Faptele reale în mare parte încă nu sunt cunoscute în domeniul public, acestea au durat o perioadă mult mai lungă decât cea a activităţii domnului Şor la BEM, şi includ o serie de alte părţi, împotriva cărora sunt deja emise decizii ale instanţei din Moldova, iar numele lor trebuie să fie dezvăluite.”, a spus Ulanov.

Partenerii care vor conduce acţiunile pentru protecţia reputaţiei domnului Şor la nivel internaţional, sunt: ​​ Yvonne Jefferies şi specialist criminalist, Partener, Michael Potts.

Compania Byrne & Partners va fi asistată de compania DRD Partnership. DRD Partnership – este o companie cunoscută, în special, prin apărarea clienţilor împotriva exproprierilor sponsorizate de stat în ţările din fosta Uniune Sovietică şi Africa, împotriva unor subiecţi ostili care acţionează în vederea subminării reputaţiei persoanelor de rang înalt, prin utilizarea unor informaţii înşelătoare şi inexacte pentru promovarea intereselor lor de afaceri.

DRD Partnership este cunoscută pentru activitatea sa în sprijinul conducerii companiei Yukos şi a acţionarilor săi împotriva exproprierii sponsorizate de stat. Echipa va fi condusă de către Claire Davidson.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.