07:04:01 19.04.2024
Stiri

Interesele lui Ilan Șor vor fi apărate de firmă de avocatură din Marea Britanie, care recent a câștigat un proces împotriva Companiei „Kroll”

Anticorupție 07.06.2017 11:37 Vizualizări2406 Autor: Ziarul National
Interesele lui Ilan Șor vor fi apărate de firmă de avocatură din Marea Britanie, care recent a câștigat un proces împotriva Companiei „Kroll”


Primarul de Orhei Ilan Șor, care de aproape un an se află în arest la domiciliu, a contractat o casă de avocatură de talie internațională care să-i apere interesele și reputația în lupta cu cei de la Compania Kroll, care au fost contractați de Banca Națională a Moldovei pentru a investiga fraudele din sistemul bancar. De asemenea, în echipa de apărători a lui Ilan Șor se alătură și o companie internațională de consultanță - „DRD Partenership”.

Unul dintre avocații primarului de Orhei, Iulian Balan, a declarat că cei de la Kroll ar fi făcut concluzii nejustificate în privința clientul său, iar din acest motiv acesta s-a văzut nevoit să contracteze o firmă de avocatură de talie internațională.

„La 22 iunie curent se face un an de cât clientul nostru este în arest. Conform unei decizii a Curții Constituționale, după expirarea unui an, măsura preventivă de arest nu poate fi prelungită. Ilan Șor colaborează cu ancheta, iar faptul că se află de aproape un an în arest este un impediment ca dânsul să-și poată exercita atribuțiile de primar de Orhei. În calitate de avocat al lui Ilan Șor, pot spune că el a dat dovadă de toată diligența pentru ca să se afle adevărul în acest caz. Totuși, cei de la „Kroll”, atunci când au publicat datele preliminare privind falimentul bancar, au denaturat esența faptelor și l-au făcut pe Ilan Șor principalul artizan al furtului. Acest lucru nu corespunde adevărului”, a declarat Balan astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Și avocatul Denis Ulanov a evidențiat faptul că Șor colaborează cu ancheta, dara spus că în societate domină punctul de vedere al celor de la „Kroll”, iar acest lucru îi afectează reputația clientului său. „Acum, din echipa noastră de apărători vor face parte o casă de avocatură internațională și o companie de consultanță de peste hotare”, a spus Ulanov.

Reprezentanții companiilor internaționale au vorbit în cadrul briefing-ului despre experiența lor în dosarele internaționale, precum și viziunea lor asupra perspectivelor de cooperare cu apărarea primarului de Orhei.

„Suntem o companie de avocatură în chestiuni penale și civile. Noi apărăm clienți acuzați pe nedrept în fraude de către autoritățile diferitor state. Unul dintre succesele noastre recente se referă la un om de afaceri din Djibouti, care a fost acuzat de o infracțiune similară. Coincidență sau nu, dar tot compania „Kroll” a fost contractată de autoritățile acestui stat pentru a investiga cazul. După un proces de judecată la Curtea Supremă de la Londra, autoritățile din Djibouti au renunțat la toate acuzațiile aduse clientului nostru. Mai mult, Curtea Supremă de la Londra a constat că cei de la Kroll se fac vinovați de o conduită necorespunzătoare în acest caz”, a menționat reprezentanta firmei de avocatură „Byrne & Partners” din Marea Britanie, Ivonne Jefferries.

La rândul său, reprezentata companiei de consulting „DRD Partenership”, Clare Davidson, a precizat că firma pe care o reprezintă are o bogată experiență internațională și are relații cu instituții precum ONU, Banca Mondială, FMI, BERD etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md