Avantaje pentru tineri: 3 motive pentru care e bine să stai în chirie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dat fiind faptul că, în prezent, chiria poate fi asemănătoare cu rata luna pentru propria locuință, tot mai mulți aleg să-și facă un credit pentru o nouă locuință. Chiar și așa statul în chirie are avantajele sale deloc de neglijat, mai ales pentru tinerii aflați la început de drum:

1. Te poți muta oricând

Piața muncii este tot mai flexibilă, iar oportunitățile tale la acest capitol sunt numeroase. Atunci când stai în chirie, te poți muta mult mai ușor cu jobul– comparativ cu varianta vânzării unei proprietăți pentru a cumpăra alta nouă. Această flexibilitate este avantajoasă și atunci când apar anumite schimbări pe plan financiar: când primești o majorare de salariu, te poți muta într-o locuință mai bună, iar când ai un venit mai mic, poți căuta o cazare mai ieftină.

2. Poți să împarți costurile cu alți colegi de locuință

Un alt avantaj al statului în chirie constă în posibilitatea de a împărți costurile cu unul sau mai mulți colegi. Astfel, poți economisi mulți bani, spre deosebire de situația în care faci un credit pentru o casă și trebuie să plătești rata și celelalte cheltuieli singur.

3. Problemele casei rămân în grija proprietarului:

Atunci când stai într-o locuință închiriată, eventualele defecțiuni apărute intră, de regulă, sub responsabilitatea proprietarului și nu a chiriașului – exceptând, desigur, situația în care stricăciunile au fost provocate de acesta din urmă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...