Avocat: Cazul uciderii lui Boris Nemțov rămâne nerezolvat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocatul familiei lui Boris Nemțov, Vadim Prohorov a declarat că dosarul asasinarii politicianului continuă să fie nerezolvat și a cerut să nu-i credem pe „cei care spun contrariul“. În timpul audierilor în fața juraților Curții Militare din Moscova, avocatul a declarat că ancheta, în opinia sa, „a suferit un eșec evident. Cel mai probabil, în mod deliberat,” a spus Prohorov.

La rândul sau, Olga Mihailova, un alt avocat angajat de familia lui Nemțov, a precizat că cei care au ordonat asasinatul și cei care i-au coordonat pe criminali sunt în continuare în libertate. Potrivit lui Mihailova, cei care au ordonat uciderea lui Nemțov trebuie să fie căutați printre înalții oficiali ruși și ceceni.

Boris Nemțov a fost împușcat mortal la Moscova, pe 27 februarie 2015. Procurorii susțin ca asasinatul a fost pregatit si executat de sase persoane, din care cinci sunt în arestul politiei. Este vorba despre Zaur Dadaev, Anzor și Șadid Gubashev, Tamerlan Eskerhanov și Hamzat Bahaev.

Organizator al asasinatului este considerat fostul angajat al Ministerului de Interne cecen Ruslan Muhudinov. Pe numele său a fost emis mandat international de arestare.

Pe 1 iunie, la Judecătoria Militară din Moscova au început audierile în procesul judecării ucigașilor lui Nemțov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...