„Nu e deloc simplu să fiu astazi în situaţia unui om legat nu doar sentimental de cele două comunităţi, urbea în care trăiesc de 20 de ani, Chişinău, şi suburbia acesteia, Bubuieci, comunitatea de oameni în care m-am oprit cu tot atâţia ani în urmă, ademenit de Femeia ce mi-a devenit consoartă si Mamă a trei copii. După ce incompetenţa, nihilismul şi corupţia de la nivelul primăriei capitalei au făcut ca sute de mii de oameni să se sufoce în mizeria gunoaielor, salvarea a venit iarăşi de la centura de aur a Chişinăului. Datorită înţelepciunii oamenilor din cele trei sate componente ale comunei, astăzi situaţia de criză este dezlegată. E adevărat, doar pentru următoarele 30 de zile, perioadă în care premierul Filip s-a angajat personal să rezolve problema definitiv”, a menţionat Andrei Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„E o chestiune pe care nimeni nu are dreptul să o politizeze. Dar nici să admitem că după 30 de zile, situaţia să rămână ca după cele 45 de zile asumate odată de Chirtoacă. Vom continua să discutăm cu oamenii şi vom sta cu ochii pe autorităţi. De unitatea oamenilor din comunitate depinde în mare măsură deznodământul. Şi spun asta repetat şi pentru locuitorii de la Tânţăreni”, a adăugat Andrei Năstase.

Primăria capitalei a anunţat ieri că gunoiul va fi transportat în continuare la depozitul de stocare de la marginea comunei Bubuieci. Asta după ce în urma negocierilor purtate cu localnicii, s-a convenit că resturile menajere vor fi duse în acest sat încă 30 de zile. În această perioadă, autorităţile municipale urmează să identifice un alt loc pentru depozitarea deşeurilor.

Amintim că acestea nu au fost evacuate din Chişinău de vinerea trecută, când mai mulţi locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul camioanelor Regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din localitate. Sătenii au protestat şi în luna martie a acestui an.