„Cu adâncă tristeţe familia Khashoggi anunţăm că tatăl nostru iubit Adnan Khashoggi, 82 de ani, a murit astăzi la Londra în timp ce era sub tratament pentru boala Parkinson”, se arată în anunţul citat de Press Association (PA).

Khashoggi era cunoscut pentru stilul său de viaţă luxos şi petrecerile extravagante. Potrivit PA, el a găzduit o petrecere la Istanbul pentru actriţa Liz Taylor, care fusese tratată de cancer, iar pentru o altă petrecere a angajat celebra formaţie Queen.

În anii '70 şi '80, Adnan Khashoggi avea o avere estimată la 2,4 miliarde de dolari, menţionează PA. În timpul Războiului Rece, el a încheiat numeroase contracte internaţionale în domeniul apărării cu state occidentale şi a lucrat îndeaproape cu corporaţia Lockheed.

Totuşi, miliardarul saudit a intrat în dificultăţi financiare şi a fost nevoit să vândă o mare parte din ceea ce simboliza stilul său de viaţă extravagant, între care yahtul Nabila, care a ajuns la Donald Trump, acum preşedintele SUA.

Kashoggi a fost cumnatul lui Mohammed al-Fayed, fostul proprietar al celebrului lanţ de magazine Harrods, şi unchiul lui Dodi al-Fayed, care a murit cu prinţesa Diana, în 1997, într-un accident de maşină la Paris.