Trei atacuri teroriste în numai 73 de zile: Ce mai poate face Marea Britanie ca să îşi sporească securitatea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a avut de-a face cu trei atacuri teroriste în numai 73 de zile, Marea Britanie se găseşte în mijlocul unei noi dezbateri referitoare la balansarea libertăţilor civile şi securităţii, cu doar câteva zile înainte de scrutinul de joi în urma căruia britanicii trebuie să îşi aleagă viitorii parlamentari, se arată într-o analiză a New York Times.

Serviciile de poliţie şi de securitate britanice dispun deja de unele dintre cele mai puternice legi privitoare la supraveghere din lume, cu un control judiciar slab şi critici minore în ceea ce priveşte chestiunile legate de confidenţialitate şi cu un public care, în general, are încredere în guvernul său şi în serviciul public.

Camerele de supraveghere există peste tot, în special în oraşe, unde există relativ puţine restricţii în ceea ce priveşte colectarea de date telefonice sau din online de către guvern. Având în vedere toate aceste măsuri, întrebarea incomodă care se pune se referă la ce mai poate fi făcut în domeniul prevenirii atacurilor teroriste cum a fost cel în urma căruia şi-au pierdut viaţa şapte persoane weekendul trecut, chiar în inima Londrei, scrie Gândul.

Răspunsul la această întrebare rămâne o dilemă pentru mari puteri precum Statele Unite ale Americii, unde eforturile preşedintelui Donald Trump de a restrânge imigraţia din ţările predominant musulmane sunt blocate în instanţe, sau cum ar fi Franţa, ţara din Europa care s-a confruntat cu atacuri teroriste şi mai sângeroase decât Marea Britanie în ultimii ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...