Două companii de talie internațională vor apăra interesele lui Ilan Șor. Una dintre ele a protejat un afacerist din Djibouti învinuit de Kroll

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Apărarea lui Ilan Șor iese la nivel internațional. Primarul de Orhei, aflat în arest la domiciliu, a angajat două companii de talie internațională pentru apărarea reputației sale. Una dintre companii este de avocatură, fiind specializată în chestiuni penale și civile, și a apărat recent interesele uni om de afaceri din Djibouti învinuit de autorități de o fraudă bancară. Coincidență sau nu, și în acel caz, autoritățile au angajat compania Kroll pentru investigarea fraudei. O altă companie este specializată în consultanță în comunicare.

„Noi suntem o companie de avocatură specializată în chestiuni penale și civile. Permanent apărăm diferiți clienți care au fost acuzați pe nedrept în fraude comerciale de către stat. Unul din succesele noastre a fost că am apărat interesele unui businessman din Djibouti care a fost acuzat de o asemenea fraudă. Poate e o coincidență, dar compania Kroll la fel a fost angajată de autoritățile din Djibouti. Curtea de la Londra a constatat că compania Kroll a fost vinovată de o conduită necorespunzătoare, iar clientul nostru a fost parte a unei campanii politice”, a menționat Ivonne Jefferies, reprezentanta companiei de avocatură „Byrne and Partners”, cu peste 30 de ani de experiență.

Vedeți și: Hoțul strigă prindeți hoțul! Ilan Șor acționează în instanță compania Kroll

Descriindu-și activitatea, Claire Davidson, reprezentanta companiei de consultanță în comunicare DRD Partnership, a menționat că „de obicei, clienții noștri sunt persoane de rezonanță majoră și lucrează sau investesc în Europa, Rusia și fostele țări sovietice și America de Nord”. „Lucrul nostru cere cunoștințe semnificative de relații guvernamentale și oferim activități media ce ține de domeniul local, național sau internațional. Avem relații semnificative cu ONU, Banca Mondială, FMI și Departamentul SUA, BERD-ul și Comisia Europeană”, a spus Davidson.

Vedeți și: Șor reacționează: Kroll a confirmat suma exactă. Sper să confirme și faptul că nu sunt beneficiarul

Aceasta a adus drept exemplu al activității sale mai mulți acționari minoritari ai companiei petroliere Yukos din Federația Rusă, care au fost expropriați de acțiunile lor de către Guvern, iar compania le-a apărat interesele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...