Vacanță fără pericole: Iată recomandările polițiștilor pentru părinți și copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Elevii deja se afla în vacanța de vară. În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenția părinților asupra măsurilor de prevenire şi asigurare a protecției copiilor în comunitate, în perioada vacanței.

Pentru a preîntâmpina orice eveniment, INP recomandă părinților: să nu lase fără supraveghere copiii; să informeze copiii ce să facă în caz că se rătăcesc și să cunoască: numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa unde locuiesc; să se joace în locurile special amenajate și nu pe carosabil sau în apropiere de acesta.

Totodată, polițiștii îndeamnă părinții să le explice copiilor riscurile la care se pot supune și măsurile de prevenire ale acestora, precum: să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament dubios; pe drum, să respecte regulile de circulație și nu alerge pe trecerile de pietoni; să evite zonele slab iluminate sau mai puțin circulate; să nu utilizeze telefonului mobil pe stradă, iar în timpul deplasării drumurile publice să nu asculte muzică în căști, deoarece atenția va fi mult diminuată.

Totodată, șoferii sunt atenționați prin intermediul panourilor LED din capitală, care conțin diverse mesaje ce îi îndeamnă să conducă prudent și să respecte Regulamentul Circulației Rutiere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...