Incident cu armă albă, la Paris: Un bărbat a atacat un poliţist cu un ciocan. Atacatorul, împuşcat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Incident la Paris, chiar lângă Catedrala Notre Dame, anunţă BBC. Un bărbat a atacat un poliţist cu un ciocan, iar apoi, atactorul a fost împuşcat de Poliţie, în afara Catedralei. Acesta a strigat „Asta este pentru Siria”, iar autorităţile tratează incidentul ca un atentat terorist. Bărbatul avea asupra sa şi mai multe cuţite de bucătărie. Poliţistul a suferit răni minore, mai scrie sursa citată.

Zona a fost închisă, iar turiştilor li s-a spus să evite perimetrul.

„Acesta era cineva care se prezenta drept student algerian, el avea asupra sa o carte de identitate a cărei veridicitate trebuie să o verificăm”, a afirmat ministrul francez de interne, Gerard Collomb, informează AFP. Parchetul antiterorist din Franța a deschis deja o anchetă.

Cel puțin o mie de persoane se aflau în interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, marți, puțin după orele 15:00 GMT, după ce un bărbat a agresat cu ciocanul un polițist, la intrarea în catedrală, potrivit unui purtător de cuvânt al monumentului, informează AFP.

„Totul se derulează în calm, oamenii vorbesc, se roagă, își continuă vizita”, a declarat Andre Finot, responsabil pentru comunicații al Catedralei Notre Dame. „Așteptăm ordine din partea Prefecturii Poliției” pentru a elibera căile de acces, a adăugat el.

Incidentul vine după ce sâmbătă, la Londra, 7 oameni au fost ucişi, iat 49 răniţi, după ce trei indivizi au coborât dintr-o dubă şi au început să înjunghie oameni.

Reamintim că Franţa este în stare de alertă teroristă de nivel ridicat, după ce în 2015 au fost ucişi 130 de oameni în urma atacurilor teroriste din Hexagon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...