20:58:38 28.03.2024
Stiri

VIDEO // După ce premierul Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința Guvernului, poliția raportează: 12 indivizi, luați pe sus

Social 07.06.2017 09:18 Vizualizări2468 Autor: Ziarul National
VIDEO // După ce premierul Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința Guvernului, poliția raportează: 12 indivizi, luați pe sus


Premierul Pavel Filip a venit, recent, la o ședință a Guvernului cu o sticlă de whisky, spunând că unul dintre subalternii săi a cumpărat zece astfel de sticle, fără timbre de acciz, de pe un site de anunțuri. Oficialul le-a reproșat oamenilor legii că nu combat eficient contrabanda, în timp ce le-ar crea impedimente unor agenți economici onești și a cerut măsuri în acest sens.

Zis și făcut! Poliția raportează că a efectuat mai multe percheziții în capitală la domiciliile a 12 persoane, inclusiv agenți economici, de unde a ridicat un lot impunător de băuturi alcoolice fără timbre de acciz sau falsificate, precum şi fără acte de provenienţă.

Potrivit informaţiilor acumulate de către procurori şi poliţişti, indivizii comercializau băuturile alcoolice prin intermediul unui site de publicitate, după ce le aduceau prin contrabandă de peste hotarele ţării, cu folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală ori prin nedeclarare sau declarare neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei.

Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 24 şi 48 de ani, și intenționau să găsească intermediari pentru realizarea băuturilor în cafenele sau cluburi de noapte.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă amenzi de până la 107 000 de lei sau închisoare de până la șase ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md