Peste 20 de companii din Moldova participă la Expoziția „Belagro” de la Minsk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 22 de companii autohtone din sectorul vitivinicol, producere și procesare de fructe și legume, panificație și apicultură participă la Expoziția Internațională Specializată „Belagro”, care se desfășoară în aceste zile la Minsk. Aflat într-o vizită oficială în Republica Belarus, premierul Pavel Filip și omologul său belarus Andrei Kobeacov, au participat la deschiderea Expoziției. La fel, cei doi premieri au participat și la deschiderea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus.

Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat buna organizare a expoziției „Belagro” și a remarcat că sectorul agroindustrial îi este apropiat, deoarece a lucrat mult timp în această industrie. „Această expoziție reunește întreprinzătorii din diferite sectoare, cei care cultivă materie primă, cei din industria prelucrătoare, cei care produc utilaje și tehnică, dar și pe reprezentanții mediului academic, cei care participă la dezvoltarea domeniului. Evenimentul de astăzi este o bună oportunitate pentru mediul de afaceri, pentru a stabili noi contacte și a semna contracte de succes”, a menționat Pavel Filip, îndemnând vizitatorii expoziției să meargă la standul Republicii Moldova, unde pot fi găsite produse calitative.

Expoziția Internaționala Specializata „Belagro” este organizată anual la Minsk, Republica Belarus. La ediția din acest an participă peste 500 companii din 25 de țări.

Ulterior, prim-miniștrii celor două țări au participat la Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus, care se desfășoară la Minsk în perioada 5-8 iunie. Cu acest prilej, premierul Pavel Filip a accentuat importanța promovării diversității culturale și a dialogului intercultural și a mulțumit părții belaruse pentru oportunitatea de a prezenta valorile culturale moldovenești publicului din această țară.

Prim-ministrul Republicii Belarus a remarcat că acest eveniment este unul important pentru aprofundarea relațiilor de prietenie dintre cele două țări. „Țările noastre au atât legături istorice, cât și culturale. În ultimii ani, tot mai mulți artiști din Republica Moldova vin în Belarus, iar activitatea acestora este foarte apreciată de către cetățenii noștri”, a spus Andrei Kobeacov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...