Serghei Lavrov: SUA şi principalele ţări din UE sunt obsedate de ideea controlării regiunii balcanice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite şi principalele ţări din Uniunea Europeană sunt obsedate de ideea controlării Peninsulei Balcanice, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, care a criticat şi decizia Muntenegrului de a adera la NATO, informează agenţia de ştiri Tass.

„Ne-am exprimat deja clar poziţia noastră privind târârea în NATO a Muntenegrului”, a declarat Lavrov. „Omologii noştri de la vest, în primul rând Statele Unite şi principalele state din UE, sunt obsedaţi de ideea controlării, din nou, a Balcanilor”, a completat oficialul rus.

„Uniunea Europeană are unele planuri în acestă privinţă. Negocierile sunt în curs, în mod particular cu Serbia, inclusiv Kosovo, Macedonia şi Muntenegru”, a adăugat Lavrov.

„Nu avem nimic împotriva implicării acestor state în procesul de integrare economică europeană”, a continuat ministrul, adăugând că „acest lucru este natural, pentru că geografia prevede mecanisme comune, un spaţiu comun şi o piaţă comună. Însă sperăm ca în viitor, acest spaţiu economic va cuprinde şi partea rămasă din Eurasia”, a completat oficialul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...