O fostă angajată a Procuraturii are nevoie de ajutor! Un tratament cu celule stem i-ar putea salva viaţa

Aliona Surdu (Crigan) are 36 de ani și este mama unui băiețel de cinci ani. Cu 10 ani în urmă, ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o maladie care ucide celulele, astfel distrugând organismul.

După naștere copilului, starea ei s-a agravat, ea devenind tot mai dependentă de alții, nu poate merge fără ajutorul cuiva, nu poate coborî sau urca treptele.

Cel mai grav este că Aliona nu poate avea grijă de băiețelul său, care are nevoie de ea. Femeia nu poate merge să-l susțină la matinee, nu poate ieși afară să se plimbe sau să se joace cu el.

Aliona a relatat că a absolvit două facultăţii, prima Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, iar cea de-a doua Universitatea de Studii Europene din Moldova, facultatea Drept, specialitatea Drept Penal.

A lucrat aproximativ 7 ani în procuratura Bălţi şi Chişinău.

Acum femeia a primit o ofertă de la un institut de cercetare din oraşul Sankt-Petersburg privind un tratament specializat, pe baza celulelor stem, care ar opri avansarea bolii și chiar ar ajuta-o să-şi reabiliteze unele capacități pe care le-a pierdut.

„Dar cu vestea bună am avut și una mai puțin bună: costul tratamentului este de o sumă enormă pentru familia noastră- $ 12.000. Deocamdată, ne dorim să colectam suma de 5 000 euro.

Dacă aveți posibilitatea să faceți un ajutor financiar, dacă puteți să partajați mesajul meu cu alții sau chiar să organizați un eveniment ce m-ar ajuta să colectez suma necesară, ar fi o binecuvântare pentru mine și familia mea”, a menționat Aliona.

Persoanele care vor şi pot să o ajute pe Aliona, o pot face pe guvern24.md , la numărul de telefon: 079180678, Pagina Facebook:Aliona Surdu.

De asemenea, pe contul deschis pe numele:Surdu Aliona la BC”Mobiasbanca”

Cont bancar:MD63MO2259ASV15940067100

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.