Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2017

Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială la Berna

Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială la Berna

Președintele Parlamentului întreprinde, în perioada 6-8 iunie, o vizită oficială în Confederația Elvețiană. Andrian Candu este însoțit de deputații Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov.

Printre subiectele care urmează să fie abordate la Adunarea Federală sunt dezvoltarea unor proiecte de cooperare bilaterală în securitate, economie și legislativ. Temele de discuții vor fi axate pe reformele inițiate de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv cea a Guvernului, dar și preocupările de securitate în contextul conjuncturii regionale și a statutului de neutralitate. 

Delegația parlamentară va avea, la Berna, întrevederi cu Preşedintele Consiliului Naţional din Elveţia, Jurg Stahl şi Preşedintele Consiliului Statelor din Elveţia, Ivo Bischofberger.

Adunarea Federală (Parlamentul) a Confederației Elvețiene este compusă din două camere: Consiliul Naţional, cu 200 de membri şi Consiliul Statelor, compus din 46 de membri, care reprezintă cantoanele din Elveția. Adunarea Federală este formată din grupări sau fracţiuni politice, care cuprind membri ai aceluiaşi partid sau ai partidelor care au platforme politice asemănătoare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus