În faţa instanţei s-a prezentat doar fostul deputat Chiril Lucinschi. Iurie Chirinciuc a cerut examinarea recursurilor în lipsa lui.

Avocata lui Chiril Lucinschi susţine că demersul procurorului cu privire la plasarea clientului său în arest la domiciliu este neîntemeiat.

Tot astăzi au fost examinate recursurile avocaţilor a doi consilieri municipali, dar şi a secretarului general al CMC, care sunt cercetaţi pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Consilierul municipal Oleg Onişcenco pledează nevinovat şi declară că va face tot posibilul pentru a dovedi acest lucru.

Ex-deputatul Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA pe 25 mai în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. El este cercetat în arest la domiciliu.

Câteva săptămâni mai devreme a fost arestat şi fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc. Demnitarul este învinuit că a determinat mai mulţi antreprenori să renunţe la unele lucrări din proiectul de construcţie a şoselei de centură a capitalei. Chirinciuc este anchetat şi pentru abuz în serviciu la construcţia unui drum din raionul Ungheni, iar al treilea capăt de acuzare ţine de extragerea ilegală a unor resurse minerale.