Aşa arăta, la amiază, curtea mai multor blocuri din sectorul Râşcani al capitalei. Tomberoanele erau pline ochi, iar locatarii ne-au spus că nu au văzut pe nimeni să adune resturile menajere.

Nu au avut mai mult noroc nici locuitorii sectorului Centru al capitalei. Muncitorii unei întreprinderi de gestionare a fondului locativ adunau gunoiul, dar acesta nu era evacuat.

Mormane de gunoaie şi în sectorul Ciocana. Oamenii spun că deşeurile acumulate în câteva zile nu au încăput în singura autospecială care a venit să le ia.

Pe de altă parte, din curtea unui alt bloc de la Ciocana, mai exact cel în care stă primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, deşeurile au fost duse în totalitate. Un muncitor a recunoscut chiar că în clădirile din zonă locuiesc mai mulţi angajaţi ai unor instituţii de stat şi la solicitarea lor s-ar fi făcut ordine.

Reprezentanţii Primăriei capitalei au anunţat astăzi printr-un comunicat de presă că gunoiul va fi transportat în continuare la depozitul de stocare de la marginea comunei Bubuieci. Asta după ce, aseară, în urma negocierilor purtate cu localnicii, s-a convenit că resturile menajere vor fi duse în acest sat încă 30 de zile. În această perioadă, autorităţile municipale urmează să identifice un alt loc pentru depozitarea deşeurilor.

Amintim că acestea nu au fost evacuate din Chişinău de vinerea trecută, când mai mulţi locuitori ai comunei Bubuieci au blocat accesul camioanelor Regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din localitate. Sătenii au protestat şi în luna martie a acestui an.