BAC 2017: Doi elevi au fost dați afară de la examen, pentru că au încercat să copieze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În majoritatea centrelor de bacalaureat examenul s-a desfășurat în conformitate cu prevederile metodologiei, cu toate acestea 2 candidați au fost eliminați de la examen pentru tentativă de fraudare. Aceștia nu vor fi admiși la probele următoare și vor putea susține examenul de bacalaureat abia la anul.

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îndeamnă toți elevii să mizeze și în continuare doar pe forțele proprii și să se pregătească cu seriozitate de examen.

Menționăm că, astăzi circa 15 mii de candidați au susținut proba la limba de instruire în 93 de centre de bacalaureat. La examenul de limba și literatura română au participat 12.508 candidați, iar la cel de limba și literatura rusă – 2.658 de candidați.

Următoarea probă din sesiunea de bacalaureat 2017 se va desfășura vineri, 9 iunie. În această zi va avea loc examenul la limba străină în 93 de centre de bacalaureat. Proba va fi susținută de circa 16 mii de candidați, dintre care 9.844 vor susține proba la limba engleză, 5.835 – la limba franceză, 169 – la limba germană, 32 – la limba italiană, 55 – la limba spaniolă și 40 – la limba turcă.

Amintim că prin decizia Comisiei Naționale de Examene, 637 de candidați, deținători ai certificatelor, obținute în urma promovării examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, au fost notați cu ”10” din oficiu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...