Filmările pentru o versiune de Don Quijote, începute acum 17 ani au fost finalizate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regizorul britanic Terry Gilliam a anunţat pe reţelele sociale că a terminat, în cele din urmă, filmările la versiunea sa de Don Quijote, începute în urmă cu 17 ani.

Filmările au fost realizate în Spania şi Portugalia. „După 17 ani am terminat filmările la „The man who killed Don Quixote”, a scris cineastul în vârstă de 76 de ani pe Twitter şi Facebook. „Muchas gracias echipei şi celor apropiaţi. Don Quijote trăieşte!”, a adăugat regizorul peliculelor „Brazil” şi „Armata celor 12 maimuţe”.

O primă tentativă de adaptare a romanului lui Miguel de Cervantès, cu Johnny Depp, Jean Rochefort şi Vanessa Paradis a eşuat în anul 2000, în Spania, în urma unui şir de catastrofe.

În noua versiune actorul american Adam Driver joacă rolul unui publicitar care vine în Spania şi întâlneşte un bărbat care pretinde a fi Don Quijote (actorul britanic Jonathan Pryce). În film apare şi Olga Kurilenko.

Filmările din 2000 au fost întrerupte de o serie de ploi care au distrus decorul şi locul filmării. Actorul Jean Rochefort, care îl juca pe Don Quijote, a suferit un accident medical care l-a împiedecat să urce pe cal o perioadă îndelungată. Şi oricum filmările ar fi avut de suferit din cauza faptului că în apropiere se afla o bază NATO de pe care avioanele decolau din sfert în sfert de oră.

Eşecul filmărilor a fost obiectul unui documentar, „Lost in la Mancha” (2002), de Keith Fulton şi Louis Pepe, cineaştii care ar fi trebuit să realizeze iniţial making-of-ul filmului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...